Nog 5 tips
om je vrienden en vriendinnen nog beter te leren kennen!


Tip1:
Neem je (beste) mattie eens mee naar je geboorteplaats en laat zien waar je bent opgegroeid bent, in welke boom je bent geklommen en waar heb je voor het eerst hebt gekust. Zo kan je meteen antwoord geven op de vraag in het boek:  'Op hem/haar was ik vroeger verliefd'.


Tip2:
Deel je grootste geheim of iets waar je je voor schaamt. Je zal zien dat je vriend of vriendin er zeker ook eentje heeft. Dit schrijf je natuurlijk niet in het boek, maar blijft tussen jullie.


Tip3:
Onderneem samen iets wat je normaal gesproken niet zo snel zou doen.. neem een proefles biodanza, ga bungeejumpen of maak een mooie wandeling (kan ook over De Wallen zijn). Zo ben ik erachter gekomen dat mijn beste mattie erg goed is in de linedance-pasjes.

 

Tip 4:
Een andere vraag uit het boek is: 'Welk liedje wil je graag op je begrafenis horen?'
Ga samen met een biertje op de bank zitten en heb het over elkaars begrafeniswensen. Wie moet er zeker bij zijn en voor welke bloemen ben je allergisch?


Tip5:
Kijk eens met elkaar naar jullie toekomst. Hoe zie je de vriendschap tussen jou en je mattie over 20 jaar? Zitten jullie nog steeds iedere zondagavond met pizza op de bank of maken jullie plannen om samen in een bejaardenhuis te gaan wonen?

 

'Beste Mattie Boek'
Te verkrijgen via www.studioknal.nl of www.bol.com
ISBN 978-90-824723-0-1

Beste Mattie Boek

 

Studio Knal heeft in eigen beheer het 'Beste Mattie Boek'uitgegeven, een vriendenboek voor volwassenen. 

Een mattie-boek...wat is dat nu weer...?

Om te beginnen: mattie betekent ‘vriend’ in het Surinaams.

Bijna iedereen had vroeger op school een vriendenboekje. Je beste vrienden en vriendinnen mochten in dit boekje schrijven.


Nu ben je volwassen en heb je nog steeds vrienden en vriendinnen waar je alles over zou willen weten. Daarom dit mattie-boek voor volwassenen! Vraag je vrienden het hemd van het lijf en leer ze nog beter kennen. Hoe werden jullie matties? Welke muziek zou je graag horen op je begrafenis? En hoe zien jullie je vriendschap over twintig jaar?

 

€13,95 (excl. verzendkosten)

BESTELLEN? Stuur een mailtje naar info@studioknal.nl of bestel via www.bol.com

Ik zie je later, mijn basisschool (vrienden)boek

 

Je zit in groep 8 en gaat straks naar een andere school. Wat is er dan leuker dan een boek vol herinneringen aan je tijd op de basisschool? 

 

Ik zie je later is speciaal voor jou gemaakt. Een boek waarin je klasgenoten vertellen wat ze nooit zullen vergeten van hun tijd samen met jou in de klas. Wat ze het aller-, allerleukste vinden op school, wie hun beste vrienden zijn. Enne….welke juf of meester zouden ze best een dagje willen zijn?  Een boek waarin ook je juf of meester iets over jou vertelt. Hoe je elke dag de klas binnenkomt, wat hij/zij zo bijzonder aan je vindt en misschien ook wel over momenten dat hij/zij je het liefst achter het behang zou willen plakken…..

En kijk mij nou... Al je pasfoto’s en klassenfoto’s op een rij. Vanaf het moment dat je nog een kleine kleuter was tot nu. Wat ben je veranderd! Ik zie je later, een boek bomvol herinneringen.

Bij het boek krijg je de 'Vergeet ik niet-kaart' hierop kun je schrijven aan wie jij je boek ook alweer hebt uitgeleend. Super handig!

 

€19,99 (excl. verzendkosten)

BESTELLEN? Stuur een mailtje naar info@studioknal.nl of bestel via www.bol.com